logo
  • 05138649777
  • صبح شنبه - چهارشنبه 12:00 - 08:00
  • عصر شنبه - چهارشنبه 20:00 - 16:00
  • پنجشنبه 12:00 - 08:00
  • pt.hraja@yahoo.com

Copyright ©2016 atriaSoft. All Rights Reserved

تعریف فیزیوتراپی


فیزیوتراپی یکی از زیر مجموعه های رشته پزشکی است. هدف این رشته بهبود حرکت است. هر آنچه که حرکت انسان را تحت تاثیر قرار دهد مانند درد، سفتی و محدودیت در حرکت، کاهش قدرت عضلات و ... با کمک فیزیوتراپی قابل پیشگیری، درمان و مدیریت است. براساس هدف تعیین شده برای این رشته، فیزیوتراپیست ها در حوزه های ارتوپدی (مشکلات عضلانی-اسکلتی)، قلبی-عروقی، مشکلات تنفسی، بیماری های اعصاب و مشکلات پوستی فعالیت می کنند.
یکی از مهمترین بخش های حوزه سلامت پیشگیری است. متاسفانه امروزه در کشورمان توجه خاصی به این حوزه نشده است و شاهد بیماری های زیادی در پیرامونمان هستیم. عدم پیشگیری از بیماری ها باعث از کار افتادگی قشر زیادی از جامعه می شود. این امر لطمه زیادی به کیفیت زندگی افراد جامعه می زند و هزینه های هنگفتی به فرد و سیستم سلامت کشور تحمیل می کند. فیزیوتراپیست با داشتن اطلاعات جامعی از آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان، مکانیسم های آسیب در بیماری های مختلف عضلانی-اسکلتی، قلبی-عروقی و تنفسی می تواند کمک شایانی در جهت آموزش و افزایش آگاهی جامعه نسبت به بیماری های شایع و عوامل ایجاد کننده آنها کند. پیشگیری در فیزیوتراپی در غالب دوره های آموزشی و تمرینات ورزشی می باشد. طی این دوره ها افراد سالم نحوه صحیح زندگی کردن به لحاظ رفتار ها و عادت های حرکتی را می آموزند و با بیماری های شایع و عوامل بروز آنها آشنا می شوند. همچنین تمرینات ورزشی مختص به هر فرد متناسب با شغل و پاسچر (راستای قامتی) داده می شود تا حد امکان از هر گونه بیماری های نام برده جلوگیری شود.
امروزه به دلیل عدم وجود پیشگیری و آگاهی جامعه، بیماری های عضلانی-اسکلتی مانند کمردردهای مزمن، گردن درد و ... به شدت شایع می باشند، بطوری که سالانه حداقل به ازای هر دو نفر، یک نفر دچار این دسته از بیماری ها می شود. فیزیوتراپی یکی از ساده ترین و غیرتهاجمی ترین روش های درمانی این گونه بیماری هاست. در این رشته فیزیوتراپیست می کوشد تا علت ایجاد علایم و مشکلات بیماران را پیدا کند و توسط روش های فیزیکی (مدالیته های فیزیکی: جریان برق، امواج فراصوت، امواج مغناطیسی و الکترومغناطیسی و... ، روش های دستی: کشش، موبیلازیسیون، آزاد سازی بافت های نرم و ... تمرینات درمانی)، درد و مشکلات بیماران را از طربق اصلاح بیومکانیک و بر طرف کردن علت بیماری کاهش دهد.
در حال حاضر با تمام پیشرفت های علمی صورت گرفته متاسفانه خیلی از بیماری ها دارای درمان قطعی نمی باشند. بیماری های سیستم اعصاب(مانند سکته های مغزی، پارکینسون  و ...) و بیماری های روماتیسمی (مانند آرتریت روماتوئید و آنکلیوزان اسپاین و ...) از جمله این بیماری ها هستند. اما با وجود این بیماری ها، بیماران می توانند به جامعه برگردنند و خیلی از فعالیت های فردی و یا حتی شغلی را انجام دهند. فیزیوتراپیست با داشتن دانش کامل از این بیماری ها و انحام تکنیک های دستی و تمرینات تخصصی تلاش می کند تا این بیماران به فعالیت های روزانه خود برگرداند.


نظر خود را برای ما ارسال نمایید